Asistenta clienti (9.00-18.00)
0753.362.665

0Produse

Nu ai produse adaugate in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Granit

Set Descending Direction

   

6 Item(s)

Set Descending Direction

   

6 Item(s)

Granitul, materia prima care sustine toate perspectivele tale

Mergand pe sirul evenimentelor istorice dar si pe fundalul imaginilor care le sustin, identificam granitul ca principal material de sustinere in compozitia unor obiecte de arta monumentala, in amplasamentul unor cladiri consacrate sau dupa caz in obtinerea unui decor ambiental specific la pavajul unor strazi.

Aparitie si mod de extractie

Aparitia acestei pietre dateaza odata cu inceputurile existentei, deoarece aceasta a luat fiinta ca o consecinta a racirilor de roca magmatica existente la nivelul scoartei terestre. Unii geologi au oferit o denumire in exclusivitate acestei varietati, numita ”piatra de subsol”, deoarece desi au trecut inca mii de ani, nu se stie care este procesul edificator prin care a fost obtinuta forma sa finala, desi numeroase studii au fost facute.

Granitul se exploateaza la nivelul carierelor de piatra, insa datorita structurilor masive este nevoie de material explozibil pozitionat strategic la nivelul unor orificii de sonda. Astfel de procese cu amplitudine conduc la desprinderea bucatilor de granit intr-o dimensiune si forma diferita, iar pentru a fi optim de utilizat se executa operatiuni de finisare. Pentru ca acest lucru sa fie posibil deseori sunt folosite utilaje grele, care executa procese precum debitare, concasare, maruntire, taiere sau dimensionare. In functie de fiecare proiect primit se executa procese personalizate de prelucrare a granitului pentru a se intrebuinta specific indiferent de context.

Locuri de extractie ale granitului in Europa sau in lume

In prezent se disting locuri cu traditie de extragere a granitului in Europa, dintre care enumeram muntii Padurea Neagra, Waldviertel - Austria, zona centrala a lantului alpin sau Galicia - Spania. La noi in tara, principala zona exploatata se afla langa orasul Tulcea, in apropierea muntilor Macin. Desi exista oportunitati multiple si pe continent european, majoritatea distribuitorilor inca sunt clienti fideli variantelor indepartate, alternativele indiene sau braziliene fiind considerate mai calitative si mai bogate in texturi.

Compozitia chimica a granitului ne indica numeroase caracteristici favorabile

Granitul este compus din materiale care imbina rezistenta cu designul, de multe ori in forma sa finala de prelucrare intalnindu-se chiar si efecte translucide. In acest caz enumeram predominanta cuartului, a feldspatului, dar si a unei varietati de minerale precum biotitul sau amfibiolul. De asemenea, acesta poate prezenta si urme de substante radioactive, un lucru care arata ca fara o aparatura si o tehnica specifica nu poate fi prelucrat adecvat de catre oameni.

Granitul asemanator cu marmura cand vine vorba de accentul pe latura decorativa

Cele doua pietre sunt de departe recunoscute la nivel international, deoarece propun calitati de ordin fizic si estetic nemaintalnit, conducand la formarea unor adevarate opere de arta sau inclinatii spre un anumit stil indiferent de locul in care sunt amplasate. Ceea ce le deosebeste de restul pietrelor naturale este varietatea de moduri in care pot fi prelucrate, cele mai moderne tehnici fiind de departe crosscut sau veintcut, facute special pentru rigorile vremurilor actuale si expectantele tuturor constructorilor. Prin ce se deosebesc asemenea tehnici?

Tehnica Crosscut

Face referire la taierea pe diagonala, iar in acest caz un asemenea procedeu tehnologic conduce la obtinerea unor dungi neregulate, perfecte pentru a atrage o stilistica personalizata.

Tehnica Veintcut

Se remarca printr-un procedeu paralel, anume prin operatiune de taiere la nivel oblic, procedeu care ajuta la obtinerea unor crestaturi sub forma de ochiuri sau margele.

Modalitati de folosire ale granitului in epoca moderna

In prezent granitul se poate identifica in majoritatea ideilor de reamanejari sau constructii de interior/exterior atat al unei locuinte, cat si a unor cladiri de mari dimensiuni precum ansamblurile rezidentiale, centrele comerciale, precum si al diferitelor gospodarii ce propun un aspect pitoresc. De asemenea se poate interveni cu granit si pentru pavarea unor strazi, sau formarea unor borduri care sa le delimiteze directia de sens.

Utilizari speciale ale granitului

Granitul datorita structurii sale masive poate conduce si la formarea unor platforme de transport, folosite in special pentru accesul feroviar. Acestea poarta denumirea de terasamente, tot mai multe state investind in infrastructura, executand lucrari ce se bazeaza exclusiv pe folosirea acestei pietre. Si cand vine vorba de sporturi extreme, granitul poate inspira majoritatea constructorilor, pentru a creea piste de escaladere cu ajutorul sau. Fie ca vorbim de anumite parcuri tematice sau dupa caz activitati de alpinism, textura granitului poate fi intalnita foarte des pentru a-i valida utilitatea la scala larga. Mai mult, sculptorii nostri contemporani acorda o importanta majora in construirea busturilor, memorialelor sau sculpturilor cu ajutorul sau.

Design interior specific si efecte de impact

In prezent, blatul de bucatarie poate fi intrebuintat de un model preferential de granit, care sa sustina o anumita textura sau dupa caz sa reprezinte un element de imbinare specific si cu restul decorului bucatariei. Mai mult, daca locuiti la o vila cu mai multe nivele puteti obtine un cadru spatial deosebit, ancorand granit in structura de pardoseala. Chiar si la nivelul bailor sau minibarurilor puteti folosi placa/placi de granit, intrucat acestea se considera a fi una din cele mai populare variante pentru a imprejmui un spatiu.

Cele mai populare modele de granit pot ajuta la punerea ideilor in practica

Fie ca aveti ca obiectiv obtinerea unui cadru mural deosebit sau dupa caz de impunere a propriilor viziuni artistice, in prezent se pot remarca o sumedenie de modele de pietre naturale la nivel online obtinute la un pret corect. Desi nu va vine sa credeti, exista varietati cat se poate de ieftine, pornind de la cifra de 1 leu, crescand exponential in functie de proprietati, maniera de exprimare sau intrebuintare. In prezent, se pot deosebi produse din granit in functie de modul lor de utilizare sau de impresiile pe care le pot lasa.
Pentru obtinerea unui efect inmarmurit in culori neutre, varianta Alaska White ar putea fi perfecta pentru orice anotimp.Un granit dispus intr-o combinatie de argintiu palid si o varietate de alb, care se poate intrebuinta atat pentru interior cat si pentru exterior.

Granitul Nero Zimbabwe este o alta varianta pe care ar trebui sa o luati in seama, deoarece varietatea sa de culoare negru eclipsat se potriveste perfect atat unui stil rustic cat si unuia ceva mai exclusivist. Steal Grey ar putea fi o varianta pentru o casa de oameni tineri, abonati la ultimile curente de redecorare, deoarece poate propune o dispunere a unei culori de gri incomplet, perfecte in imaginea de ansamblu a unui living, dar si pentru a completa mobilierul sau echipamentele electrocasnice.

Trecand granita si la culori ceva mai viguroase, ajungem la categoria selecta de granit verde precum este Green Laponia. Armonizarea de culori pe care o propune acest granit este una deosebit de curioasa, oferind la final o impresie soc, mai ales daca este proiectata la nivelul scarilor interioare. Daca terasa este un loc pentru dumneavoastra in care va delectati sau mai luati masa ocazional impreuna cu familia, fara doar si poate un model precum Granit Maui ar putea epata in cel mai frumos sens. Prezinta oscilatii senzationale de gri cu alb, iar avantajul sau este ca rezista la absolut orice schimbare de clima sau socuri mecanice.

Redecorarea unui spatiu de afaceri poate presupune ceva creativitate

Sarind peste intrebuintarea specifica a pietrei naturale in locuinta proprie, sau la exterior, a venit momentul sa stiti si care sunt rigorile ce se impun intr-un cadru onorific cand vine vorba de afaceri. Daca doriti ca granitul selectat sa sustina atat elementele de mobilier, cat si corpurile de iluminat, precum si dimensiunea spatiala a locului in care va aflati, ar trebui sa va inclinati atentia spre varianta Granit Lepidus ce este dispusa in jurul unui joc de culori rar intalnit.Pe deoparte se interpun culori dominante precum auriu sau maro, pe de alta parte mici reflexii de gri si crem. Rezultatul va conduce atat la dobandirea unei autenticitati rar intalnite, cat si la formarea unui cadru profesionist de lucru armonizat cu cele mai puternice senzatii.

Montajul si alte actiuni specifice pot face diferenta

Desi o alegere se intrevede a fi un proces cat se poate de simplist, trebuie sa stiti ca o asemenea lucrare decorativa necesita o echipa de profesionisti. Pe langa echipamentele de lucru specifice, calitatea materialelor va face de departe diferenta, iar aici aducem la cunostinta adezivul si chitul folosit. Asigurati-va ca acestea fac parte din gama profesionala de lucru a unui mester pentru a nu risca producerea unor fenomene negative intr-o perioada scurta. La nivel exterior spre exemplu, intemperiile repetate pot scadea rezistenta materialului, drept pentru care trebuie sa va asigurati ca echipa trateaza straturile dintre placi cu rasina epoxidica pentru a inlatura formarea fisurilor. De asemenea si negocierea pretului final este o actiune care ar trebui sa va intereseze, pentru a obtine o oferta buna, astfel ca trebuie sa va asigurati ca ve-ti colabora cu o firma ce dispune de flexibilitate in oferirea serviciilor.

Intretinerea granitului, o activitate de rutina?

Desigur ca zonele des frecventate vor necesita si o atentie de ingrijire speciala daca ancoram granit in diferite constructii omologate. In acest caz, atat pentru a pastra nivelul de intensitate cromatic, cat si pentru a mari coeficientul de absorbtie al apei, precum si rezistenta la soc este ideal sa apelati la detergenti speciali si impermeabilizanti, sau accesorii de raspandire ale acestora, ce pot fi gasite cu usurinta la nivel online. Nu este nevoie de intrebuintare specifica, deoarece fiecare site care comericalizeaza asemenea produse are pregatite materiale informative asupra modului in care se intrebuinteaza, iar diferite date edificatoare se pot regasi de asemenea si pe etichetele acestora de prezentare.