Asistenta clienti (9.00-18.00)
0753.362.665

0Produse

Nu ai produse adaugate in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Caramida aparenta

Caramida aparenta

Set Descending Direction

   

Items 1 to 12 of 13 total

  1. 1
  2. 2
Set Descending Direction

   

Items 1 to 12 of 13 total

  1. 1
  2. 2

Ce este caramida aparenta si de ce o folosim?

Am putea spune orice despre o casa din caramida, insa nu putem spune ca nu ar avea caracter. O cladire fatetata cu caramida aparenta este o cladire cu suflet pe care o putem lasa mostenire cu mandrie.

Caramida aparenta este una dintre cele mai atractive unelte arhitecturale stilistice utilizate in proiectarea fatadelor. Fiecare caramida utilizata este un element de design si este cel mai potrivit pentru a exprima dorintele, stilul si viziunile proprietarului cladirii. Indiferent daca in interior sau exterior, cu rosturi sau fara, pentru case de o singura familie, cladiri de birouri cu mai multe etaje, scoli, catedrale, gari, spatii comerciale precum baruri cu design industrial, mall-uri, hoteluri etc.

Caramizile aparente sunt usor de montat, sunt solide, durabile si aproape ca nu necesita lucrari de reparatii sau intretinere. Culorile nu isi pierd stralucirea, sunt rezistente la umididate, nu sunt afectate de insecte, au proprietati ignifuge si izoleaza atat termic cat si fonic. Fata de alte materiale folosite pentru fatada casei, caramizile sunt ecologice si durabile. Acestea au o durata de viata mai mare de 100 de ani si, prin urmare, sunt extrem de economice. In plus, ofera un finisaj de lux la un pret atractiv, crescand astfel valoarea casei in caz de vanzare.

Sunt disponibile in multiple texturi si culori, in stil clasic, modern, parohial sau contemporan. Caramizile aparente pot fi folosite la fatetarea zidurilor casei, a soclului, a zidurilor interioare, a gardurilor, semineelor, gratarelor, arcadelor, in gradina sau in spatii deschise precum terasele, se pot folosi pentru lucrari de restaurare a cladirilor vechi la exterior sau pentru amenajarea interioara a spatiilor industriale pentru a oferi un aspect mai cald, dar pot fi folosite si la placarea peretilor din baie sau chiar la construirea mobilierului.

Arhitectii recomanda caramida aparenta

O data la trei luni, Arch-Vision efectueaza un sondaj, intervievand 1600 de arhitecti din Germania, Franta, Italia, Spania, Marea Britanie, Olanda, Belgia si Polonia. Cand arhitectii sunt intrebati despre materialele sau produsele pentru fatada cele mai sustenabile si cele mai putin sustenabile, exista in general 3 materiale care apar ca fiind cele mai sustenabile: caramida, lemnul si piatra. Caramida este intotdeauna pe primul loc.

Studiul arata ca arhitectii nu pun niciodata la indoiala durabilitatea caramizilor aparente. Mai ales in Germania, Spania, Italia, Tarile de Jos si Belgia, caramida este puternic asociata cu o imagine sustenabila.

Material de constructie sustenabil

De multe ori caramizile sunt alese pentru frumusetea si durabilitatea lor, dar una dintre cele mai importante beneficii este sustenabilitatea. Principalele obiective ale designului sustenabil sunt reducerea sau evitarea epuizarii resurselor critice precum energia, apa si materiile prime; sa previna degradarea mediului provocata de instalatii si infrastructura pe tot parcursul ciclului lor de viata; si sa creeze structuri care sunt viabile, confortabile, sigure si productive.

Beneficiile naturale ale caramizii, asociate cu practicile durabile din caramida, conduc la un produs ecologic care sa poata fi utilizat pentru a crea proiecte ecologice. Iata cateva dintre motivele pentru care proiectantii si constructorii ar trebui sa incorporeze mai multe caramizi in modelele lor moderne de constructii durabile.

De ce este caramida si caramida aparenta un material sustenabil de constructie?

Longevitatea neegalata

Institutul National de Standarde si Tehnologie din Statele Unite ale Americii ofera zidariei de caramida o certificare de viata garantata de cel putin 100 de ani, chiar si cu o intretinere minima. Beneficiile ecologice ale caramizii sunt distribuite pe tot parcursul acestei durate lungi de viata.

Materiale naturale

Este produsa in principal din materiale naturale abundente, cum ar fi argila si sisturi, si nu elibereaza poluanti toxici din mediul interior, cum ar fi vopsele, lacuri si alte finisaje traditionale ale peretilor interiori.

Reutilizabilitate

Caramida este unul din putinele materiale de constructie care poate fi reutilizat intr-o aplicatie de constructie. Caramizi ‘salvate’ sunt la mare cerere astazi. Caramizile salvate, in special pavajele cu nisip, pot fi refolosite atunci cand se iau masuri pentru a determina caracteristicile de performantt si rezistenta ale materialelor.

Reciclabile

Caramida poate include o mare varietate de materiale in procesul de fabricatie, cum ar fi continutul reciclat inainte de consum si continutul reciclat din alte industrii. Mortarul si cimentul pot include, de asemenea, materiale reciclate, cum ar fi cenusa, iar cele mai multe armaturi din otel utilizate in zidaria din caramida armata au un continut ridicat de materiale reciclate.

Deseuri minime

Datorita dimensiunii mici, modulare a caramizilor, deseurile de constructie la fata locului pot fi evitate aproape complet prin proiectarea si organizarea detaliata. In plus, caramizile reziduale sunt usor de zdrobit si reciclate pentru fabricarea unitatilor noi, evitand astfel depozitul de deseuri

Surse regionale

Cele mai multe caramizi sunt fabricate cu aproape 100% din materialele obtinute de la cativa kilometri de instalatia de productie. Prin selectarea materialelor din surse regionale, impactul asupra mediului asociat transportului de materiale poate fi redus.

Despre caramizile Santanselmo

Cu mai mult de un secol de istorie ca o afacere de familie, S. Anselmo concepe, proiecteaza si creeaza produse din argila italiana inca din 1903. Aceste produse exceptionale au devenit un standard industrial si au fost prezentate in multe proiecte de restaurare, inclusiv restaurarea Domus Aurea din Roma, Capela Scrovegni din Padova si Teatrul Fenice din Venetia.

Prin combinarea metodelor testate in timp cu standardele si tehnologiile in continua evolutie, cele noua fabrici de productie ale S. Anselmo, situate pe intreg teritoriul Italiei, produc o gama larga de placi de acoperis de inalta calitate, precum si podele, produse pentru pereti ventilati si caramizi aparente. De la diversificarea ofertelor sale de produse in anul 1980, S. Anselmo a inceput sa ofere peste 100 de tipuri de produse din argila italiana, fiecare sustinand standardele inalte stabilite de familia De Checchi, care a fondat afacerea.

Cu birourile de vanzari din intreaga lume, S. Anselmo ofera servicii directe si personalizate pentru a ajuta clientii sa aleaga produse din argila italiana care sa produca rezultatele estetice uimitoare pe care le cauta. S. Anselmo are, de asemenea, un departament de tigla manuala, conceput pentru a satisface nevoile specializate, iar piesele unice sau alte comenzi speciale pot fi fabricate pentru a se potrivi cu cerintele unui proiect particularizat. Probele, literatura si informatiile tehnice sunt intotdeauna disponibile de la personalul nostru specializat la toate birourile locale de vanzari ale firmei S. Anselmo.

Innova Tile de S. Anselmo a fost infiintata pentru a aduce aceleasi produse de argila de inalta calitate, pe care proprietarii de case din Europa si profesionistii din industrie s-au bucurat de zeci de ani in Statele Unite. Misiunea noastra depaseste asteptarile clientilor nostri in ceea ce priveste nu numai calitatea produselor noastre, ci si interacțiunile de livrare, cost si servicii.